Kirándulás 9. osztály

Budapest-Szentendre-Vác-Esztergom-Párkány

2007.06.14.-Budapest-Szentendre

Reggel 6.30-kor volt a találkozó az iskola előtt. Mindenki itt várakozott a kisbuszra, amellyel utaztunk. Első utunk Budapestre vezetett, ahol megnéztük a Művészetek Palotáját.Utána elmentünk egy kis parkba, amely a Nemzeti Színház mögött van. Eközben felmentünk egy hangyabolyszerű épület tetejére, az ún. zikkuratra, ahonnan megnéztük a Dunát és a környező házakat.

Ezután továbbindultunk Szentendrére a skanzent megnézni. Itt szabadon mászkálhattunk a több négyzetkilométeres területen. Ezt a lehetőséget van aki kihasználta, és rendesen körbenézett, de volt olyan is, aki egy-két helyre elment, és aztán ott neki befejeződött a napi tevékenység.

A skanzen után elmentünk egy gyémántkiállításra. Ott egy nő körbevezetett minket, és mindent elmagyarázott. Ezután elmentünk körülnézni a városba. Egy sétálóutcán mentünk egyre beljebb, és sok érdekességet láttunk. Hazafelé megálltunk még Budapesten, és felmentünk a várba, ahol többek örömére sok gótikus épületet láthattunk és a várost. Amikor hazaérkeztünk gulyással vártak minket, amiből jót ettünk. Azután elmentünk aludni.

2007.06.15.-Vác-Esztergom-Párkány

Reggel hatkor kómásan útnak indultunk Balassagyarmatra. Ott busszal mentünk tovább egészen Vácig. Vácon megnéztük a dómot, utána hajóval elindultunk Esztergomba. A hajóút mindenkinek nagyon tetszett. Amikor megérkeztünk Esztergomba, egy kisvonattal felmentünk a bazilikáig, majd felmentünk a kupolába is. Szép volt a kilátás csak nagyon fújt a szél.

A bazilika után átgyalogoltunk a Mária-Valéria hídon Párkányba. Ott megkerestük a szálláshelyünket, amely nagyon jó volt. Utána elmentünk a városba körülnézni, ahol is találtunk egy fagyizót. A csajoknak nagyon tetszett, főleg azért, mert volt ott két-három csávó akik nekik nagyon szimpatikusak voltak. Amikor meguntuk, visszamentünk a szállásra. Ott megmosakodtunk, és elmentünk aludni.

2007.06.16.-Párkány-strand

Másnap elindultunk a fürdőbe. Mikor megérkeztünk, a hullámmedence mellett kerestünk egy jó helyet, ahol lepakolhattuk táskáinkat. Az eligazítás után mehettünk fürödni. Egész nap fürödtünk, vízibicikliztünk, beszélgettünk, ugráltunk és napoztunk. A nap végére mindenkinek egész jó színe lett, de volt olyan is, aki nagyon leégett. Vonattal mentünk Ipolyságig, és onnan a szülők autókkal vittek haza.

Képek a kirándulásról



Kapcsolódó dokumentumok