2021.12.02. - Magyar Kultúra Hete az Ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskolában


December 2-án emlékeztünk iskolánk névadója, Ipolyi Arnold halálának 135. évfordulójára. Minden évben ebben az időszakban szokott megvalósulni a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat, amely idén a járványhelyzet miatt részben elmaradt. Amit azonban sikerült megvalósítani, az az alsó és felső tagozat számára kiírt pályázat. Iskolánk fiatalabb tanulói Ipolyi Arnold életével kapcsolatos rajzokat készítettek, amelyeket az iskola közösségi termében található faliújságokon állítottunk ki. Elmondható, hogy alsó tagozatosaink nagy számban kapcsolódtak be a képzőművészeti pályázatba, és szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb munkák születtek. Ezért, természetesen, minden résztvevő tanulót dicséret illet. Közülük három diákot külön jutalomban részesítettünk, mégpedig Gyurkovics Jázmint (4.o.), Lukács Hannát (2.o.) és Petényi Andrást (4.o.).
A felső tagozatosok történeteit olvasva mi is visszarepülhettünk egy kicsit a múltba. A diákok időt szántak arra, hogy a nagymamák, nagypapák, dédik segítségével felidézzék a régmúlt eseményeit, hagyományait, kedves és szomorú emlékeit.
Valamennyi történet értéket jelent, hiszen köztudott, hogy a gyökerekből indul minden. Éppen ezért fontos időt szánnunk arra, hogy beszélgessünk a régiekről, az idősekkel. Hogy legyenek történetek a családi legendáriumban, hogy tudjunk együtt sírni vagy nevetni a múlt történésein, hogy tudjuk, kikre lehetünk büszkék, és kiknek a példájából milyen tanulságot vihetünk magunkkal.
A Nagyi mesélte…címmel meghirdetett pályázat legjobbjai a következők lettek:
3.helyen végeztek: Bevíz Alíz (5.o.), Bolgár Richárd (5.o.) és Rados Franciska (5.o.)
2.lett Molnár Endre 6.osztályos tanuló munkája.
Az 1.helyen pedig Cibuľa Dominika 9.osztályos tanuló végzett.

-ná-

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére