2010.06.25. - Ipolyszalka, Nőtincs és Veresegyháza - 1.- 2.osztály


Az első és második osztály tanulói 2010. június 25-én tanulmányi kiránduláson vettek részt Ipolyszalkán, Nőtincsen és Veresegyházán.

A kirándulás első állomása az Ipolyszalkai Tájház volt, ahol a tanulók kipróbálhatták a legkülönfélébb kézműves technikákat. Az elkészített alkotásokat magukkal is vihették.

A délelőttöt a nőtincsi Seholsziget Élményparkban folytattuk. A kissé borongós időben megcsodálhattuk a felnövekvő generáció számára szinte feledésbe merült népi mesterségek, mint például a kovácsmester, fafaragó népi iparművész, kézműves mesterek munkáit és műhelyeit. A parkban található mini állatkert lakóit nagy érdeklődéssel figyeltük. Miután megtekintettük az élménypark területét, lehetőségünk nyílott az íjászat és a lovaglás kipróbálására is. A közben már napsütésessé változott időben egy tartalmas vonatozásra indultunk a faluba és a nőtincsi tó környékére a Tincsi Lokomotív segítségével, majd azt követően játszás következett a hangulatos kis játszótéren.

Délután Veresegyház felé vettük utunkat, és ellátogattunk a Medveotthonba, mely Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Nagy élmény volt a medvéket és farkasokat olyan közelről látni. Megnéztük az ott található gólyamentő helyet is, mely a Hortobágyi Nemzeti Park után a második legnagyobb gólyamenhely.

Mindhárom helyszín érdekes és megragadó volt. Elmondhatjuk, hogy e tartalmas nap végén rendkívüli élményekkel gazdagodva térhettünk haza otthonainkba.


Kapcsolódó dokumentumok