2012.03.30. - Szentpéter - Svätý Peter: Országos lövészverseny

Újabb sikerek az ipolybalogi iskola lövészeinek tarsolyában / Az Ipolyi Arnold Alapiskola lövészeinek legújabb sikerei

Az Ipolyi Arnold Alapiskola fiatal lövészei minden évben bekapcsolódnak az egyes lövészversenyekbe. Nem volt ez másként az idei évben sem. Tanulóink első versenysorozata a Besztercebányai kerületben is megrendezésre kerülő „Fiatal tehetségek lövészbajnoksága” elnevezésű sorozat volt. Október és november hónapokban négy különböző helyen folyt a küzdelem. Az első fordulóra Alsófehérkúton (Príbelce) került sor 2011. október 12-én. Iskolánkat csapatban Nedeľa Edvin, Oroszlány Bianka és Zolcer Gábor, valamint egyéniben Nagy Bálint képviselte. Csapatunk a II. helyezést szerezte meg. A második forduló Nagykürtösön volt 2011. november 8-án. Csapatban sikerült megszerezni az első helyet, egyéniben Nedeľa Edvin II., Oroszlány Bianka pedig III. lett. Az utolsó előtti, harmadik fordulónak Breznóbánya adott otthont 2011. november 18-án, ahol csapatunk ismét a II. helyet tudhatta magáénak. A versenysorozat záróakkordjaként Nagyszalatnán (Zvolenská Slatina) a negyedik fordulóban csapatunk az I., egyéniben Nedeľa Edvin pedig II. helyezést szerezte meg. Ez volt a fiatal tehetségek lövészbajnoksága fináléja. Összesítésben lövészeink a Besztercebányai kerület II. legjobb csapata címet érdemelte ki. Nedeľa Edvin egyéniben szintén a kerület II. legjobb lövésze lett.

A kitartó edzések után a téli szünetben az év utolsó előtti napján versenyzőink a már hagyománnyá vált „Silvestrovská diabolka” elnevezésű alsófehérkúti versenyen vettek részt. A Pavel Tomaškin által nagyszerűen megszervezett versenyen tanulóink és felkészítő tanáruk is szép eredményeket értek el. Zolcer Gábor Slávia légpuska – fekvő testhelyzet I., Nedeľa Edvin diopter légpuska – fekvő testhelyzet II., valamint Ing. Molnár Barnabás diopter légpuska – álló testhelyzet a tavalyi év eredményét megismételve az I. helyet szerezte meg.

A februári hónap ismét versenyre hívta lövészeinket. A járás iskoláinak légfegyveres koedukált csapatversenyén (a szabadidőközpontok szervezésében) Alsófehérkúton iskolánk ismét az I. helyezett lett. Így a Nagykürtösi járást a balogi csapat képviselte a kerületi fordulón Garamszentkereszten. Az elmúlt öt év során csapatunknak most másodízben sikerült a kerület húsz csapatát maguk mögé utasítania. Nemcsak csapatban, de egyéniben is két első helyezést szereztünk. Nedeľa Edvin az idősebb és Zolcer Gábor a fiatalabb fiúk kategóriában lettek a kerület bajnokai. A fiatal lányok kategóriában Oroszlány Bianka III. lett. A kitűnő eredményeknek köszönhetően a Szlovák Bajnokság döntőjében a Besztercebányai kerületet csapatban az Ipolyi Arnold Alapiskola képviselhette 2012. március 30-án Szentpéteren. Sajnos versenyzőink nem tudták hozni a legjobb formájukat, de így is büszkén mondhatjuk el, hogy iskolánk az egyedüli magyar tanítási nyelvű alapiskola, akik kerületi, illetve országos szinten megmérethették magukat.

A versenyek májusban folytatódnak, ahol tanulóink a honvédelmi többtusán mérhetik össze tudásukat és felkészültségüket.

Elismerés illeti a versenyzőinket, akik kitartóan, lelkesen, hétről-hétre rendszeresen edzenek, valamint felkészítő tanáruknak, Ing. Molnár Barnabásnak, aki immár tizenöt éve foglalkozik rendszeresen a sportlövészekkel.


Képek az eseményről

Kapcsolódó dokumentumok