Iskolánk épületei

Harminchat éve áll büszkén, rendületlenül. Még most is emlékszem arra a pillanatra, amikor diákként először léptem át kapuit. Örömmel, csodálattal, tele várakozással. S azóta őrzöm azokat az emlékeket, melyeket falai között éltem meg.

Egy régi kép iskolánkról a hetvenes évekből.


Valami különös, egyedien vonzó világ volt, amelyet ha megismer valaki, rabja marad egy életen át.

Az iskola előtt csodálatos park. Fákkal, szökőkúttal, valamint Varga Lajos szobrászművész szobrával. Az Iskoláslány derűs arccal köszönti a kis elsősöket ugyanúgy, mint az ismeretlen látogatókat.Az iskola kétszintes épület, délre néző ablakokkal. A földszinten tágas folyosó, mely az alsó tagozat osztályaiba kalauzol. Tágas, világos tantermekbe, melyeket képek, virágok díszítenek. Az emeletre felvezető lépcső a folyosó bal illetve jobb oldalán található. Itt a felső tagozat osztályait, valamint a kémiai laboratóriumot helyezték el.


Az iskola rendelkezik még korszerűen felszerelt tornateremmel, zeneteremmel és műhellyel.Néhány további kép iskolánk belsejéről.


Az épület északi oldalán sportpályák és futópálya teszi lehetővé a gyerekeknek a mozgást, sportolást, szórakozást.A konyha és az ebédlő az iskola melletti épületben található. A könyvtár az Ipolyi Arnold Emlékszobában kapott helyet, mely heti egy alkalommal áll az olvasók rendelkezésére.Ebben az évben a tanulók által összegyűjtött pénzen sok szép könyvvel bővült. S amiben az iskola egyedülálló a környéken, hogy rendelkezik medencével.

Mivel az utóbbi években a medence állapota leromlott, sajnos helyben nem nyílik lehetőség az úszótanfolyam megszervezésére a 3. és a 7. évfolyam részére. Azonban hosszú távú céljaink között szerepel a medence víztisztítóval való ellátása és befedése, így tanulóink ezt kihasználhatnák nemcsak az úszótanfolyamokon, de akár a tornaórákon is. Évekkel ezelőtt üvegház is működött az iskola mellett, ahol virágokat, palántákat neveltek az iskola diákjai. Ma már elhagyatott, elhanyagolt, mert pénz hiányában nem működtethető.


Vissza az oldal tetejére