Névadónk

Ipolyi Arnold (1823 - 1886)

A 19. századi magyar kultúrtörténeti kutatások úttörő alakja, aki az első összefoglaló munkát írta a magyar mitológiáról.

1823 októberében született Stummer Ferenc főszolgabíró és felesége, Szmrecsányi Arzénia legidősebb gyermekeként.

Tudjon meg többet névadónkról Ipolyi Arnoldról

Matematika

Az Ipolybalogi Alapiskolában a matematikát mindig a munkájuk iránt elhivatott, szakképzett tanárok oktatták. Áldozatos munkájuknak köszönhetően tanulóink a középiskolai felvételiken is jól teljesítenek, valamint a középiskolákban sem okoz gondot számukra a matematika. Tanulóink rendszeresen részt vesznek az Oktatási Minisztérium által kiírt versenyek közül a Pitagórász, a matematikai olimpia, valamint a Katedra Alapítvány által kiírt levelező matematika versenyeken.

Mivel évről évre gyarapodott a jelentkezők száma a matematikai versenyekre, a 2005/2006-os iskolaévben megalakult a matematika szakkör,Ing. Molnár Barnabás és Mgr. Hlavács Ferenc tanárok vezetésével, tizenöt tanulóval.

A 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009-es tanévekben Ing.Molnár Barnabás tanár úr irányításával a szakkörre átlagosan tizenkét tanuló jelentkezett. A 2009/2010-es tanévtől a szakkört Mgr. Molnár Barnabás vezeti.

Képek a szakkörről


További kép böngészése ebből a galériából

Vissza az oldal tetejére

Az elmúlt években elért eredményeink

Vissza az oldal tetejére