Lövészkör

A szakkör 15 db 631-es puskával, 10 db távirányítású céltáblával, 6 db speciális lövésztávcsővel rendelkezik.

A 2008/2009-es tanév honvédelmi többtusa országos versenysorozatában egyéniben Pap Attila 1., Molnár Benedek a 2. helyen, csapatban pedig az iskola a 3. helyen végzett.

Tudjon meg többet a lövészkör legújabb sikereiről

Lövészkör

A Nagykürtösi járásban a múltban számos lövészklub működött jelentős tagsággal és eredményekkel. Az Ipolybalogi Alapiskolában évtizedeken keresztül és a mai napig is működik a lövészkör, melyet 1964-től 1997-ig id. Molnár Barnabás kollégánk vezetett nagy sikerrel. Irányításával több vándordíjat is szereztek tanulóink. Volt olyan időszak is, amikor tíz éven keresztül mindig a balogiak nyerték a járási lövészkupát. Több évtizedes, sikeres munkájáért 1996-ban a Nagykürtösi járás legjobb edzőjének választották, és emlékéremmel jutalmazták.

A rendszerváltás után sok iskolában megszűnt a Zväzarm (Hadsereggel Együttműködők Szervezete) és vele együtt a lövészklubok, illetve iskoláinkon a lövészkörök is. A mi iskolánkban azonban továbbra is működik a szakkör, de 1997-től már ifj. Molnár Barnabás tanár úr vezetésével. A szakkört az ötödik évfolyamtól látogatják tanulóink, hetente egy alkalommal. Az elmúlt évek jó eredményeihez a szakkör anyagi támogatottsága is hozzájárult. A már meglévő felszerelésünkhöz (15 db 631-es puska, távirányítású céltáblák, billenő bábuk stb.) az iskola igazgatóságának jóvoltából négy darab sportlövész távcsövet is vásárolhattunk 15 000 Sk értékben, melyek nagyban hozzájárulnak az edzések és versenyek színvonalas lebonyolításához.

A Kürtös - közéleti havilapban, 2008. novemberében megjelent cikk a lövészkör sikereiről.

Felvételek a szakköri munkáról (versenyzőink edzése iskolánk tornatermében és kint a szabadban)

Edzés a 2008/2009-es tanévben


További kép böngészése


Edzés a korábbi évekből


További kép böngészése ebből a galériából


Csak az elmúlt hat évben járási szinten az iskola lövészei egyszer lettek csapatban elsők, kétszer második helyezettek és háromszor harmadik helyezettek. Ezen kívül számos első, második és harmadik helyezést szereztek egyéniben versenyzőink. A 2006-2007-es tanévben a Nagykürtösi járás legjobb fiú lövésze iskolánk kilencedikes tanulója, legifjabb Molnár Barnabás lett, aki megnyerte a lövészligát, amely négyfordulós verseny volt. Valamint szintén első helyezést ért el a Nagykürtösi járás bajnoka címért kiírt versenyen is. Eredményei: liga – 566 kör (az elérhető 600-ból), bajnokság – 287 kör (a maximális 300-ból). A lányok fiatalabb kategóriájában a hetedikes Saróka Lúcia diadalmaskodott. A ligában az első lett (470 körrel), a bajnokságban a második helyezést érte el (228 körrel). Iskolánk a csapatversenyben a harmadik helyezést szerezte meg (Csapattagok-balról:Molnár Benedek Molnár Barnabás, Zachar Dávid és Saróka Lúcia). A színvonalas versenyek, melyen a járás harmincnyolc tanulója vett részt, a príbeli lövészklub és annak vezetője, Pavel Tomaškin szervezésében zajlottak. Az elmúlt években szerzett serlegek és érmek bizonyítják, hogy érdemes és kell is tanulóinkkal a sportlövészet terén is foglalkoznunk.


Az elmúlt években elért eredményeink


Korábbi eredményeink

A 2004/2005-ös tanévben a lányok közül senki sem jelentkezett versenyre, így ebben a tanévben a versenyeken nem vehettünk részt.

2003 - Járási honvédelmi többtusa

Nagypál Róbert
Csapatban
Sztruhár Szimona
III. hely
Bodzsár Marian

2002 - Járási lövészliga

Varga RóbertIII. helyCsapatban
Nagypál RóbertII. helyII. hely
Sztruhár SzimonaIII. hely

2001 - Járási lövészliga

Csíri ZoltánI. helyCsapatban
Petrezsél KingaII. helyII. hely
Varga Róbert

2000 - Járási lövészliga

Csíri ZoltánIII. helyCsapatban
Cseri ZsuzsanaIII. helyIII. hely
Bodzsár Gábor

Vissza az oldal tetejére