Névadónk

Ipolyi Arnold (1823 - 1886)

A 19. századi magyar kultúrtörténeti kutatások úttörő alakja, aki az első összefoglaló munkát írta a magyar mitológiáról.

1823 októberében született Stummer Ferenc főszolgabíró és felesége, Szmrecsányi Arzénia legidősebb gyermekeként.

Tudjon meg többet névadónkról Ipolyi Arnoldról

Ipolyi Arnold Alapiskola

Sok szeretettel köszöntöm Önt az Ipolyi Arnold Alapiskola honlapján.


Molnár Barnabás - iskolaigazgató


Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Információk iskolakezdéshez

Elsősorban nagyon boldog, egészségben, sikerekben és türelemben gazdag új évet kívánok mindenkinek.

Az oktatásügyi minisztérium hírekben történő értesítése alapján minden tanuló 2022. január 10-én, hétfőn reggel az iskolában, jelenléti oktatásban kezdi az új évet.

Kérjük a szülőket, amennyiben még rendelkeznek a kiosztott antigéntesztekkel, teszteljék le gyermekeiket vasárnap este. Értesítsék róla az osztályfőnököket a már megszokott módon. Az antigén teszt nem feltétel az iskolába lépéshez, de segít megelőzni a tanulók karanténba kerülését és a COVID-19 betegség terjesztését. Gyermekeiket tünetmentesen, egészségesen küldjék iskolába.

Hétfőn csakis azon tanulók kezdhetik meg az iskolában a tanulást, akik magukkal hozzák a már megszokott, szülő által kitöltött és aláírt tünetmentességről szóló nyilatkozatot, vagy elküldik az internetes tanulókönyv segítségével az osztályfőnököknek.

Minden tanuló számára továbbra is szükséges a szájmaszk használata az egész nap folyamán. Kérjük a szülőket gyermekeik számára biztosítsanak legalább 2 szájmaszkot.

Bármilyen kérdésük lenne, bátran keressék az osztályfőnököket.


Azon személyek számára, akiknél a koronavírus-fertőzés jól ismert tünetei (túlzott fáradékonyság, fejfájás, testi fájdalom, hőemelkedés, bőrkiütés, nátha, torokfájás, köhögés, az ízlelés és szaglás elvesztése, köhögés, légszomj, emésztőrendszeri megbetegedésre utaló tünetek: hasi fájdalom, hányás, hasmenés) vagy más fertőző betegség tünetei jelentkeznek, az iskola területére való belépés szigorúan tilos. A fentebb említett tünetek megjelenésekor a gyermekorvost/háziorvost telefonon kell értesíteni.

A szülő a tanév megkezdése előtt, ill. a tanuló minden 3 napnál hosszabb mulasztását (a hétvégét és ünnepnapokat is beleértve) követően felmutatja a „Tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozatot.”

FIGYELEM!!!!

A zöld járásokban a szülő az iskolai egészségvédelem megtartása érdekében a „Tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozatot” ÖNKÉNTES alapon, a minisztérium javaslatára mutatja fel. Amennyiben a szülő a „Tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozatot” a járás zöld fázisában nem mutatta fel, úgy ezt köteles megtenni akkor, amikor a járás narancssárga besorolást kap.

Az iskolakezdéshez nem szükséges teszteltetni a gyerekeket!!!

A SZK Közegészségügyi Hivatalának aktuális határozata értelmében a tanulók és alkalmazottak felső légutainak eltakarása a tanítási folyamat egésze alatt kötelező.

A szülő gyermeke számára napi két darab maszkot (a pótmaszknak mindig a tanulónál kell lennie, hogy azt szükség esetén használhassa) és egy csomag, egyszer használatos papír zsebkendőt biztosít.

A szülő legfeljebb 5 egymást követő tanítási nap alól mentheti fel igazoltan a tanulót. Több mint 5 egymást követő tanítási nap mulasztása esetén a szülő felmutatja „A betegséget igazoló nyilatkozatot”, amelyet a házi gyermekorvos tölt ki. Amennyiben ezt a szülő elmulasztja, a hiányzás igazolatlannak minősül, ennek következtében pedig a magaviseleti érdemjegy romlására, ill. komisszionális vizsgák elrendelésére kerülhet sor.

Még több részletesebb információ a következő linkre kattintva érhető el: Iskolai jelzőlámpa


Mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánunk!

Kérjük Önöket, hogy vigyázzanak gyermekeikre és családtagjaikra, vegyék komolyan a jelenlegi korlátozásokat! Mindenkinek eredményes tanévet, és főként jó egészséget kívánok.

Tisztelettel: az Ipolyi Arnold Alapiskola igazgatója

Ing. Molnár Barnabás
Eseménynaptár

2022. Január
HKSCsPSzV
52272829303112
533456789
5410111213141516
5517181920212223
5624252627282930
5731123456
Eseménynaptár vezérlő elemek

Gyakran ismételt kérdések

Milyen programokat kínál az iskola tanítás után?
A tanítási órák után képzett nevelőnők segítenek a tanulóknak felkészülni a következő napra.
Az iskolában van meleg ebéd?
Igen. Az iskolai konyhán minden nap meleg ebéddel várjuk a gyerekeket.
Meddig tart a tanítás?
A tanítás reggel 07:40 órakor kezdődik, a legtöbb esetben délután 14:25 órakor fejeződik be.
  • Még több kérdés

Képgaléria