Névadónk

Ipolyi Arnold (1823 - 1886)

A 19. századi magyar kultúrtörténeti kutatások úttörő alakja, aki az első összefoglaló munkát írta a magyar mitológiáról.

1823 októberében született Stummer Ferenc főszolgabíró és felesége, Szmrecsányi Arzénia legidősebb gyermekeként.

Tudjon meg többet névadónkról Ipolyi Arnoldról

Ipolyi Arnold Alapiskola

Sok szeretettel köszöntöm Önt az Ipolyi Arnold Alapiskola honlapján.


Molnár Barnabás - iskolaigazgató


Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

1. Reményeink sajnos nem váltak valóra. A 16-ára tervezett tesztelés elmarad, valamint a továbbra is aggasztó járványhelyzetet figyelembe véve, az alsó tagozat tervezett 18-ai kezdése is tárgytalan. Az Oktatásügyi Minisztérium által közzétett információk alapján a legkorábbi hagyományos iskolakezdés mindkét tagozaton január 25-e, az országos tesztelést követő hétfőn. Ha figyelemmel kísérték a politikai és járványügyi fejleményeket, sajnos, ebben sem lehetünk biztosak. Így csak azt tudom elmondani Önöknek, hogy időben értesíteni fogunk minden Kedves Szülőt, hogy mikor és milyen körülmények között indul majd a hagyományos oktatás az iskolánkban. A 23-ai tesztelés pontos időpontjáról (ha lesz) szintén értesíteni fogjuk Önöket. Kérem, kísérjék figyelemmel az Oktatásügyi Minisztérium honlapját, valamint a Koronavírus a Slovensko honlapot.

Továbbá tájékoztatom Önöket és gyermekeiket, hogy a pedagógiai tanács 2021. január 15-ei döntése alapján az első félév jegyeinek lezárását február 5-éig meghosszabbítottuk (tehát ez a legkésőbbi időpont a jegyek lezárására). Ez a határidő marad akkor is, ha január 25-től hagyományos módon, vagy pedig továbbra is online folytatjuk az oktatást.

Legközelebb (hacsak nem történik valami fontos változás) a Tisztelt Szülőket 2021. 01. 22-én fogom értesíteni a fejleményekről.


2. Az iskola a tanév folyamán az aktuális intézményi járványügyi helyzetet figyelembe véve a következő módon működik:

• zöld fázis: az iskolában egyetlen tanulónál és alkalmazottnál sem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja,

• narancssárga fázis: az iskola tanulói és/vagy alkalmazottai körében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja,

• piros fázis: fertőzött az iskola 2 vagy több tanulója/ nem pedagógiai alkalmazottja, vagy egy pedagógusa.

3. Amennyiben a tanuló háromnál több napot hiányzik (megszakítás nélkül), újabb kitöltött és aláírt nyilatkozatot (Vyhlásenie zákonného zástupcu) kell leadni.

4. Az iskola területére szülő nem léphet be, kivételt képeznek az elsős tanulók szülei.

5. A szülőnek biztosítania kell gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papír zsebkendőt. Az arcmaszkot minden tanulónak viselnie kell az iskola közös helyiségeiben és ahol más évfolyamok tanulóival találkozhat, ill. felső tagozatosok esetében az osztályteremben is – alsó tagozat esetében az osztályban csak ajánlott, de nem kötelező az arcmaszk viselése. (Az arcmaszk viselése egyelőre szeptember 30-ig kötelező.)

6. Amennyiben a szülő a gyermekén a COVID-19 tüneteit tapasztalja, haladéktalanul értesíti erről a gyermeke orvosát és az iskola igazgatóját. A szülő köteles a gyermeke számára elrendelt karantén tényét is azonnal jelenteni az igazgatónak.

7. Ha a fertőzés tünetei a tanulón az iskolában jelentkeznek, a tanulót el kell különíteni az erre a célra kijelölt izolációs helyiségben, és értesíteni a szülőket, hogy a tanuló mielőbb elhagyhassa az iskolát. Az intézmény ekkor a narancssárga, ill. piros fázisra vonatkozó intézkedéseket követi.

8. A tanítás menete a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott alapelve szerint szerveződik: szájmaszk – távolságtartás – kézfertőtlenítés.

9. Az iskola biztosítja az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítést. Az osztálytermekben, a folyosón és a mosdókban szintén biztosított a napi többszöri kézmosás/fertőtlenítés lehetősége.

10. 2021. január 25-éig az iskola tornaterme nem használható, a tornaórákra szabadtéren kerülhet sor.

11. A tanulók étkeztetését az iskola előre meghatározott időrend szerint biztosítja.

Alapiskolák és egyéb iskolai intézményekre vonatkozó szabályok, fázisok.

Mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánunk!

Kérjük Önöket, hogy vigyázzanak gyermekeikre és családtagjaikra, vegyék komolyan a jelenlegi korlátozásokat!

Tisztelettel: az Ipolyi Arnold Alapiskola igazgatója

Ing. Molnár Barnabás


„NYELVI SZAKTANTERMEK, ISKOLAI KÖNYVTÁRAK, KÜLÖNFÉLE SZAKTANTERMEK ÉPÍTÉSE ÉS MŰSZAKI FELSZERELTSÉGÉNEK FEJLESZTÉSE AZ ALAPISKOLÁKBAN"

Modern segédeszközökkel oktatni az új generációt az Ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskolában

A 302000 - Integrált Regionális Operációs Program keretén belül, Specifikus cél: 2.2.2. Az alapiskolás tanulók kulcskompetenciáinak fejlesztése, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.


„Modern művelődés a tudásalapú társadalom számára/
A projekt társfinanszírozója az EU“

Az új generáció oktatása modern eszközökkel

A pályázat az Oktatás operatív program „A hagyományos iskola modernizálása“ (1.1 sz. intézkedés) keretében az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


Vissza az oldal tetejére


Szakkörök



Eseménynaptár

2021. Január
HKSCsPSzV
5328293031123
5445678910
5511121314151617
5618192021222324
5725262728293031
Eseménynaptár vezérlő elemek

Gyakran ismételt kérdések

Milyen programokat kínál az iskola tanítás után?
A tanítási órák után képzett nevelőnők segítenek a tanulóknak felkészülni a következő napra.
Az iskolában van meleg ebéd?
Igen. Az iskolai konyhán minden nap meleg ebéddel várjuk a gyerekeket.
Meddig tart a tanítás?
A tanítás reggel 07:40 órakor kezdődik, a legtöbb esetben délután 14:25 órakor fejeződik be.
  • Még több kérdés

Képgaléria