Asztalitenisz

2005 / 2006–os tanévben 16 diák jelentkezésével és Stricho József tanár úr vezetésével elindult a később nagy sikereknek örvendő és kiváló eredményeknek alapul szolgáló asztalitenisz szakkör.

Az év elején még kicsit döcögve haladt a szakkör, mivel a kicsit már elavult felszerelés hátráltatta a tehetséges játékosok kibontakozását. Ám még ebben az évben egy sikeres pályázat révén az iskolánk 3 új versenyasztalhoz, hálókhoz, térelválasztókhoz és számlálókhoz jutott. Széles e környéken senki sem büszkélkedhet ilyen modern felszereléssel. Az asztalitenisz szakkört látogató diákokból is a legjobbak az alapiskolák számára megrendezett járási bajnokságon képviselték iskolánkat.

A Kiss Kristóf – Skabela Péter - Régi Dávid – Cibuľa Jiři összeállítású fiúcsapat 10 iskola közül az előkelő 2. helyen végzett.

Ugyanígy a Saróka Lúcia – Petényi Ágota – Paulovics Klaudia – Záhorsky Szimona négytagú lánycsapat szintén a 2. helyen végzett.

Még ebben az évben a polgármesteri hivatal, az alapiskola és a helyi asztalitenisz klub létrehozta az Ipolybalogi Polgármesteri Hivatal Kupájáért kiírt asztalitenisz-falubajnokságot. Az első bajnok, akinek neve felkerült a kupára, Stricho József tanár úr lett.

2006 / 2007 - az előző év sikerein felbuzdulva ebben a tanévben 22 diák jelentkezett a szakkörre, továbbra is Stricho József tanár úr vezetésével. A szakkört szorgalmasan látogató és lelkiismeretesen edző diákoknak a fáradságos munka meghozta gyümölcsét.

Az alapiskolák számára megrendezett járási bajnokságon a Cibuľa Jiři – Molnár Dávid- Papp Attila – Paulovics Denisz kvartett magabiztosan nyerte meg a versenyt, és kivívta a Rimaszombatban megrendezett regionális fordulón való részvételt. Itt a 4 járás /Losonc, Nagykürtös, Rimaszombat, Poltár/ négy legjobb csapata találkozott, és mérte össze erejét. Itt sem vallott szégyent csapatunk, hiszen a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhattak fel.

Ne feledkezzünk el a lánycsapatról sem, akik ebben az évben is hozták kiváló formájukat, és a Saróka Lúcia – Paulovics Klaudia – Záhorsky Simona összeállítású csapat a 2. helyen végzett a járási bajnokságon.

A Polgármesteri Hivatal Kupájáért kiírt faluversenyen alapiskolánk tanulói is szép számban részt vettek. Közülük is Molnár Dávid eljutott egészen a negyeddöntőig. Stricho József tanár úrnak nem sikerült a címvédés, szoros küzdelemben alulmaradt a döntőben.

A helyi asztalitenisz csapat edzéseit is rendszeresen látogatják iskolánk tanulói, sőt Molnár Dávid már játszott is a felnőtt csapatban, a járási bajnokságban.

Azt hiszem, ezek az eredmények magukért beszélnek, és bízom benne, hogy jövőre is szép számban lesz jelentkező az új lendülettel induló szakkörnek.

Vissza az oldal tetejére