2010.12.22. - Karácsonyi műsor


„Olyan jó néha angyalt lesni,

s angyalt lesve a csillagok közt

Isten szekerét megkeresni.

Ünneplőben elébe menni,

mesék tavában megfürödni,

s mesék tavában mélyen, mélyen

ezt a világot elfeledni.” (Wass Albert)


Az Ipolyi Arnold Alapiskolában a karácsonyi szünidő előtti utolsó tanítási napon, 2010. december 22-én került sor az iskolások karácsonyi műsorára. A diákok számára azonban már sokkal korábban megkezdődött a karácsonyra való készülődés, amikor is lélekben György Ferenc lelkiatya segítségével, az osztályok és az iskola hangulatosabbá tételében pedig nevelőik irányításával kezdték meg a tanulók a karácsonyi készülődést. Az adventi hétfő reggeli elmélkedésekben azt az útmutatást kapták, hogy a várakozás időszaka egyben a lelki felkészülésé is legyen. Tegyenek mindig valami jót, keressék a lehetőségeket, hogy megmutassák, jók és türelmesek is tudnak lenni, s érdemesek arra, hogy a várakozást a beteljesedés kövesse, s Jézus születésének ünnepe, a karácsony, ne csak az ajándékokról s a csillogó-villogó karácsonyfáról, hanem a szeretetről, a békéről, a megváltásról, a családról is szóljon.

A karácsonyi műsort a tanulók nagy-nagy lelkesedéssel készítették. A kétórás program elkészítésében valamennyi osztály kivette részét. Az elsősök verses-zenés összeállítással, a másodikosok jelenettel és angol nyelvű dalocskával, a bibliakör tagjai két jelenettel, a harmadikosok egy mesefeldolgozással, a negyedikesek tánccal, az ötödikesek angol dalokkal, a hatodik osztályosok tánccal, a hetedikesek magyar, ill. német nyelvű verses-zenés összeállítással léptek a diákok és a műsorra érkezett vendégek elé. Közben egy-egy karácsonyi vers is elhangzott, majd az énekkar következett, akik fellépésükkel meghittebbé tették az ünnepet, a hangulatot. Műsorzáró programjukat a karácsony jegyében állították össze.

A műsort a kilencedik osztály két tanulója konferálta, akik Juhász Gyula versének egyik részletével kívántak kellemes ünnepeket a tisztelt közönségnek:

„És valahol csak kétkedő beszédet

Hallok, szomorún nézek,

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.”


Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére