2012.03.01. - Asztalitenisz-bajnokság

A rendszeres munka meghozta eredményét


Az ipolybalogi alapiskolában eddig is voltak hagyományai az asztalitenisznek. Szakköri foglalkozás keretében, ill. az iskola folyosóján felállított pingpongasztalokon kicsik és nagyok próbálgatják a sportágat. S vannak olyan elszánt diákok is, akik a helyi pingpongcsapat edzéseit is látogatják, sőt ketten közülük tagjai a település második csapatának, akikkel bajnokságban is szerepelnek. A szakkörösök legjobbjai közül került ki az a négytagú csapat, amely az alapiskolák járási bajnokságában vett részt február 14-én Nagykürtösön. S itt a résztvevő nyolc csapat közül az első helyen végeztek.

Ezáltal ők képviselhették a Nagykürtösi járást a kerületi fordulóban, amelynek 2012. március 1-jén Kalinovo település adott otthont. A 12 résztvevő közül az ipolybalogi csapat egészen a döntőig eljutott, ám ott Korpona csapata bizonyult jobbnak, így az ipolybalogiak a 2. helyezést szerezték meg a színvonalas versenyen. A legjobb négy közé jutott csapatok – Ipolybalog kivételével – mind városi iskolákból jöttek (Losonc, Zólyom, Korpona), s köztük volt a tavaly országos bajnokságot nyert csapat is. Éppen őket, a losonciakat verték meg az ipolybalogiak az elődöntőben.

S végezetül álljon itt a csapattagok neve, akik nagy odaadással, lelkesedéssel, kitartással és akarattal érték el e szép sikert: Németh Márton, Súth Ákos, Tóth Benjámin és Rusňák Gergely. Elismerés illeti őket, valamint felkészítőjüket, Németh Zoltánt, aki az idei évben foglalkozik velük és Stricho Józsefet, aki eddig edzette a pingpongozni szerető diákokat.

Németh Ágota


Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére