2012.04.26. - Tanulmányi kirándulás - GE Energy, Dendrit - Global Kft.


Április 26-án reggel autóbusszal indultunk tanulmányi kirándulásra Veresegyházra. Az ipolybalogi alapiskola felső tagozatos tanulói vehettek részt ezen az utazáson, ahová három tanár is elkísért.

A magyarországi General Electric cég gyárában voltunk. Megleptek a hatalmas épületek. Először részt vettünk egy prezentáción, ahol bemutatták a céget, a termékeket és azokat a lehetőségeket, ahol a dolgozók a szabadidejüket eltölthetik. Ezután megvendégeltek minket. Kaptunk védőszemüvegeket és két csoportra osztódva elindultunk megnézni két gyárat is. Az első helyen repülőgép-turbinákat gyártottak. Nekem nagyon tetszett, hogy a dolgozók betartották a biztonsági előírásokat és a különböző védőfelszerelések. Még szemmosó is volt. Végigmentünk a helységen, és a vezetőnk bemutatta a gyártás különböző fázisait.

Autóbusszal elmentünk a másik gyárba, ami lényegesen kisebb volt. Itt kisebb dolgokat gyártottak, több mindent. Több alkatrészt készítenek az előző gyárnak és még sok más dolgot. Itt több csoportban tudtunk csak bemenni, mert annyira kicsi volt a helység. Itt nem volt sok dolgozó.

Megköszöntük a vendéglátást, és hogy megismerkedhettünk a GE cég termékeivel és dolgozóival. Késő délután indultunk haza.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy megnézhettük a gyárat, a különböző csarnokokat. Köszönjük a szívélyes vendéglátást és a türelmet. Örülök, hogy megnézhettem egy ilyen munkafolyamatot, és hogy megismerhettem egy gyár munkafolyamatát.

Zvara Natália, 8. o.


Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére