2014.09.24. - Honvédelmi nap

A honvédelmi nap egy szerdai napra esett, melyen az ipolynyéki erdőbe mentünk túrázni és sütögetni. Ezen a rendezvényen az egész iskola részt vett.

Háromnegyed hétkor indultunk el busszal az iskolánkból. A buszon nagyon jól szórakoztunk. Aztán elérkezett az igazi próbatétel: elérni a táborhelyet, s közben még élvezni is az utat. Kicsit fárasztó volt a menetelés az erdőn keresztül, ráadásul gyalog. Aztán...

- Megérkezés a táborhelyre.

- Táskák levétele (ledobása a hátról).

- Óriási, hangos sóhajtások csatája, mellyel a győzelmünket ünnepeltük. -Sikerült.-

- A nap fénypontja: sütögetés a tábortűznél.

- Indulás a lelátóhoz. A látvány páratlan és gyönyörű.

- Nézelődés. Fényképezkedés. Nevetés. Barátok. Együtt.

A hazafelé vezető út rövidebbnek tűnt, kevésbé volt fárasztó.

Mindenkinek tetszett a kirándulás, a nap, a séta. Reméljük, hogy hamarosan megismételjük.

Abelovsky Erik - 9. osztály

Elérkezett a várva várt nap. Derült arccal, sugárzó szemekkel indultam a többiekkel együtt a túrára. Dúdolva, dalolva bandukoltunk fel a magas kilátóhoz. Egy aranyos kutyus is hozzánk csatlakozott. Megérkeztünk egy tisztáshoz, ahol a buzgólkodó nagyok tábortűzzel vártak. Megkezdődött a kolbászsütögetés. Alig vártuk, hogy elkészüljön, mert a szemünk már kopogott az éhségtől. A nagy eszem-iszom után felfrissülve indultunk tovább. A következő megállónk a Szent Ilona kereszt volt. Megszemléltük a tájat, majd telis tele élményekkel indultunk le a hegyről. E fárasztó nap után csoszogva mentem haza.

Bodzsár Mária, 3. oszt.

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére