2014.10.14. - Rendhagyó irodalomóra

A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának szervezésében rendhagyó irodalomórákra, író-olvasó találkozókra került sor Szlovákia több magyar tanítási nyelvű oktatási intézményében. A körút egyik állomása az Ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola volt, ahová két szlovákiai magyar író, költő, publicista, szerkesztő látogatott el október végén.

2014. október 24-én két író látogatott iskolánkba, mégpedig Szászi Zoltán és Mizser Attila. Egy rendhagyó irodalomórát tartottak, ahol meséltek pályafutásukról, életükről. Persze a humor kihagyhatatlan volt, értettek a fiatalok nyelvén. Elmesélték, hogy mennyire fontosak a versek és a bennük lévő érzelmek. Megtudtuk, hogy egyiküknél a versírás is egy tiniszerelemmel kezdődött. Az egy óra nagyon kevés volt ahhoz, hogy többet megtudjunk a költészetről, de legalább néhány új dologgal gazdagodtunk.

Dobos Mónika, Kovács Bettina – 8. osztály

A rendhagyó irodalomóra egy pénteki napra esett. Két költő látogatott meg minket, akik bemutatták irodalmi munkásságukat.

Az órán a nyolcadik és kilencedik osztály tanulói vettek részt. Megérkezett a két vendég is, mégpedig Szászi Zoltán és Mizser Attila. Elmondták, hogy milyen költőnek lenni, mit csinálnak mindennapjaikban, miért tartották az irodalmat fontosnak. Kis humorral színesítették előadásukat. Buzdítottak minket, hogy olvassunk, játsszunk a fantáziánkkal, és sokat gondolkodjunk. Azt is elmondták, hogy hogyan kezdték el pályafutásukat. Szászi Zoltán elmondta, hogy 3 év alatt 5 könyvet írt, de lehet, hogy 10 évig 1 könyvet sem fog tudni megírni, ha nem jön meg az ihlet. Ezen mindenki eltöprengett. Azt hittük, hogy a költőknek egyszerű az írás, hogy az ihlet csak úgy magától jön. De ez nem így van. Mizser Attila a költészet mellett egy irodalmi folyóiratot is szerkeszt. Az előadás végén kérdéseket lehetett föltenni. Először mindenki ijedten hallgatott, majd elhangzott pár kérdés. Szerintünk érdekes volt az előadás. Máskor is megismételhetnénk ezt a találkozót.

a 9. oszt. tanulói


Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére