2015.12.09-10. - Kiütőverseny - országos - Garamszentkereszt

Az alsó tagozatos kiütőcsapat történelmet írt

A „kis törpék” óriásokká nőttek!!! - fogalmazhatnék így is, hiszen alsó tagozatos diákjainkból összeválogatott kiütőcsapatunk történelmet írt Garamszentkereszten /Žiar nad Hronom/.

A sportágnak már elég nagy hagyományát teremtettük az iskolánkban, hiszen több mint tíz éve szinte nincs ellenfelünk a járásban! A pedagógus kollégáim lelkes hozzáállása és a gyerekek versenyszelleme, győzni akarása idén meghozta gyümölcsét.

A csapat novemberben veretlenül gázolt át a járásbeli ellenfeleinken, kiharcolva a regionális fordulóba jutást. A regionális fordulóban csak Poltár csapata lett volna az egyedüli ellenfelünk. Anyagi és egyéb okokból ezért a kerület úgy döntött, mindkét csapat továbbjut a kerületi fordulóba, amely szintén Poltáron került megrendezésre.

Öt csapat vett részt ezen a fordulón: Poltár, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Brezno és mi, ipolybalogiak. A fordulót, nagy meglepetésemre, a csapat ismét veretlenül megnyerte, és bejutott az országos döntőbe, amely december 9-10-én került megrendezésre Garamszentkereszten. A Besztercebányai kerület legjobbjai mi lettünk!!!

Készülődhettünk arra, amire még az Ipolybalogi Alapiskolában tudtom szerint soha nem került sor, hogy labdajátékban bármilyen csapat is országos döntőbe került volna!!!

A két napos, ott alvós buli első délutánján zajlottak a csoportmérkőzések. Két csoportban 4-4 csapat küzdött a minél jobb helyezés eléréséért. A hosszú útnak betudhatóan nem kezdtünk a legfényesebben, de harcoltunk, küzdöttünk, amennyi csak az erőnkből kitelt. Este vacsi, majd megismerkedtünk egy másik szimpatikus magyar csapattal Csilizradványból. A nyolc csapatból mi ketten voltunk magyar anyanyelvű alapiskola.

A második nap voltak a helyosztó mérkőzések. A két magyar csapat példaértékűen szurkolt egymásnak, nem sokan értették a „Hajrá magyarok” kiáltásokat! Végül is csapatunk az ötödik helyért mérkőzött Urmince csapatával és 9-7 arányban legyőztük ellenfelünket. Következett az ünnepélyes eredményhirdetés, fotózkodás és az élményekben, tapasztalatokban gazdag, kicsit fárasztó út hazafelé.

És a végére ugye nem maradhat ki a névsor, akik ezt a fantasztikus eredményt elérték: Balázs Réka Mária, Bodzsár Mária, Faggyaš Ábel Nedela Nikolas, Radoš Félix, Déneš Gábor, Gondos Barbara, Velebný Matild, Vanek Rebeka, Škerlec Nándor, Gergely Richard Krisztián, Nedeľa William

Stricho József

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére