2018.03.09. - Óvodások II. Találkozója

„Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt, amit ő akar.”

Paulo Coelho

Akár a fenti idézet is lehetne a mottója annak a találkozónak, amely immár második alkalommal került megrendezésre az Ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskolában 2018. március 9-én. Erre a találkozóra 8 magyar tanítási nyelvű óvodát szólítottunk meg, melyek közül hét el is fogadta a meghívásunkat. A gyerekek esetében a szórakozás és a játék volt a nap főszereplője, míg kísérőik (szülők, óvodapedagógusok) betekintést nyerhettek az iskola életébe.

Nyolc órakor szívélyes fogadtatásban volt részük a vendégeknek, hiszen minden óvoda mellé egy diákunk csatlakozott, hogy ismertesse a napi programot. Majd az Ipolyi Arnold Alapiskola és a Művészeti Alapiskola diákjai szórakoztatták a vendégeket bohókás, játékos műsorukkal. Volt benne mese, zene, tánc és ének is. A műsor végén az óvodás gyerekek a szülői szövetség jóvoltából ajándékcsomagot kaptak.

Ezt követően az óvodások tízóraizni mentek, míg a szülők egy kisebb megvendégelésen vehettek részt, ahol iskolánk igazgatója, Molnár Barnabás bemutatta az intézményt, és a gyógypedagógusunk, György Renáta beszélgetett a szülőkkel. A tízórai után két csoportra osztottuk az óvodásokat. Az egyik csoport a tornateremben élvezhette az ugrálóvár nyújtotta örömöket, míg a másik csoport arcfestésen, bohóckodáson, és kreatív foglalkozáson vehetett részt, váltva egymást. A játék és a szórakozás után a gyerekeket és kísérőiket egy közös ebédre invitáltuk az iskola éttermébe, s ez volt e mozgalmas nap zárása egyben.

A gyerekek arcát látva büszkén mondhatom, hogy a résztvevők nagyon jól érezték magukat, élvezték a műsort, az arcfestők munkája dicséretes volt, a bohóc lufiból hajtogatott kardja minden gyerek számára nagy élvezet volt, és hát ne hagyjuk ki az ugrálóvárat, ahová a gyerekek még ebéd után is visszavágytak.

Köszönetet szeretnék mondani az Ipolybalogi Községi Hivatalnak, Bálint Péter polgármester úrnak, iskolánk igazgatójának, Molnár Barnabásnak, a szülői szövetség aktív tagjainak (Csáky Tímea, Rados Katalin, Szuma Bea), továbbá Cseri Helenkának, a szakácsnőknek - Kažimír Marikának és Bodzsár Emcsinek, valamint a segítő asszonyoknak: Cseri Katinak, Török Zitkának, Tóth Erzsikének, Molnár Évi néninek, Zachar Katinak, Csíri Marikának és mindenkinek, aki hozzájárult e szép és nemes nap lebonyolításához.

Nedeľa Tímea, a szülői szövetség elnöke

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére