2022.05.23-27. - Természetiskola - Veresegyház

1. nap – Elfoglaltuk szállásunkat a Termálfürdőben, próbáltuk szépen bepakolni ruháinkat a szekrénybe, ami nem mindenkinek sikerült. A kiadós ebéd után elindultunk felfedező utunkra a Veresegyházi Tavak Tanösvényen. A vadkacsák kecsesen pózoltak nekünk. Néhány horgásszal is volt szerencsénk találkozni, akik megmutatták zsákmányukat. Megismerkedtünk a tavak növény- és állatvilágával. Este pedig a játszótéren mókáztunk.

2. nap – Az esős reggel sem szegte kedvünket, mert a Macizoo házban úgy elröppent a délelőtt a foglalkozások közben, hogy észre sem vettük. Megtanultunk törölközőből macit készíteni, díszítettünk madáretetőt és egyedivé varázsoltuk kulcstartóinkat. A finom pizza után Judit néni bemutatta nekünk a Medveotthon lakóit. Az interaktív foglalkozásokon sok érdekességet megtudtunk az itt gondozott állatokról. Természetesen meghódítottuk az összes játszóteret.

3. nap- A vácrátóti botanikus kert az élő növények leggazdagabb magyaroszági gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve - fajtát csodálhattunk meg. Az üvegházi gyűjtemény közel 3000 fajt és fajtát számlál. Délutáni programunk a Minifarmon folytatódott, ahol megtanultuk vezetni a pónikat. A lányok csinos frizurát készítettek nekik. Innen a közeli reptérre vezetett utunk, ahol Török Laci bácsi beavatott minket a modellezés rejtelmeibe. Ezt követte a nap legizgalmasabb eseménye, a sétarepülés. Ezt a tartalmas napot bowlingozással zártuk.

4. nap- Délelőttünket Gödöllőn töltöttük az arborétumban. Erdészeti kutatás céljára hozták létre, az egyes növényfajokból egész erdőket telepítettek be. A parkban összesen 147 fenyő és nyitvatermő, illetve 875 lombos fa és cserje kapott helyet. Sajnos az egész területet nem tudtuk bejárni, de a játszóteret nem hagyhattuk ki. Természetesen megnéztük a Grassalkovich-kastélyt, ahol Erzsébet királyné tavasszal és ősszel pihent. Délután meglátogattuk Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumot, ahol Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteményében gyönyörködtünk. Útközben bekukkantottunk a Hungaroringre, ahol tűzpiros Ferrarik mérték össze erejüket. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Pásztor Béla polgármester úr este vendégül látott minket.

5. nap- Búcsúzóul tettünk egy sétát ebben a csodálatos városban, majd kiértékeltük az egész heti programunkat. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített megvalósítani ezt a felejthetetlen kirándulást.

4. osztály

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére