2023.03.09. - Tompa Mihály Országos Verseny – járási forduló - Ipolybalog

2023. március 9-én került sor a Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulójára, amelynek az Ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola adott helyet. A megmérettetésen közel 40, alapiskolás korosztályú diák képviseltette magát. A Nagykürtösi járás valamennyi magyar tanítási nyelvű iskolájából érkeztek tehetséges előadók, azaz Csábról, Ipolybalogról, Ipolynyékről, Ipolyvarbóról és Lukanényéből.

A megjelenteket Molnár Barnabás, az ipolybalogi alapiskola igazgatója üdvözölte, majd a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának elnöke, Balogh Gábor is köszöntötte a versenyzőket, felkészítőket, szülőket és a zsűri tagjait, akik Balassagyarmatról érkeztek.

A versenyzők három korcsoportban vers- és prózamondásban mutatkoztak be. A színvonalas előadások után a zsűri értékelt, és döntött a helyezésekről is. A Nagykürtösi járásból csupán a kategóriagyőztesek jutnak tovább a következő fordulóba, de a többi helyezett és valamennyi résztvevő is nyertese a versenynek, hisz gazdagodtak olvasottság, ismeretszerzés, magabiztosság, előadókészség tekintetében.

A versenyzőknek köszönet jár az előadásokért, a szervezőknek pedig az esemény zökkenőmentes lebonyolításáért! A továbbjutóknak sikeres szereplést kívánunk a március 30-án Ipolyszécsénykén megrendezendő országos elődöntőhöz!

-ná-

A Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulójának helyezettjei - 2023 PDF formátumban

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére