2023.10.16. - Ipolyi Arnold Emlékhét

2023. október 16-20.

Iskolánk névadója, Ipolyi Arnold születésének 200., a magyar tanítási nyelvű oktatás újraindításának 75. és a jelenlegi iskolaépület átadásának 60. évfordulója alkalmából nagyszabású rendezvénysorozatra kerül sor intézményünkben. Tantárgyversenyek, előadások, foglalkozások sora váltja egymást, majd a pénteki Ipolyi Arnold Emléknapon volt diákjainkkal, pedagógusainkkal, támogatóinkkal és más kedves vendégeinkkel emlékezünk az elmúlt néhány évtizedre... és ünnepelünk!!!


Ipolyi 200 - képzőművészeti verseny

2023. 10. 16-án sor került rajzversenyünk kiértékelésére, amelyet az Ipolyi 200 ünnepség alkalmából szerveztünk. Gyönyörű, fantáziadús rajzok születtek. A zsűri elnökének, Molnár Margitnak nehéz dolga volt az elbírálásban. Így méltatta a résztvevőket: „Igazi géniuszok ritkán születnek, de alkotók lehetünk mindannyian. Alkotni bárhol lehet: otthon, a kertben, a színpadon, a természetben… A folyamat fontosabb, mint az eredmény. Az alkotást lehet kritizálni, de az élmény, amit az alkotás nyújt, a miénk, azt senki sem veheti el.” Köszönjük Gitka néninek a kiértékelését! Minden résztvevőnek pedig gratulálunk, és további szép eredményeket és kreatív alkotást kívánunk!


Kapcsolódó dokumentumok

IPOLYI 200 - mesemondó verseny

Ünnepi rendezvénysorozatunk keretében október 16-án került sor a mesemondó versenyre, ahol a tanulóknak Ipolyi Arnold gyűjtéséből kellett előadniuk egy tetszőleges mesét. 7 iskola fogadta el meghívásunkat a mesemondó fesztiválra, mégpedig a Balassi Bálint Alapiskola, Ipolynyék; a Csábi Alapiskola; a Fegyverneki Ferenc KIKI, Ipolyság; az Ipolyi Arnold Alapiskola, Ipolybalog; a Mikszáth Kálmán Alapiskola, Ipolyvarbó; a Lukanényei Alapiskola és a Pongrácz Lajos Alapiskola, Ipolyság. A zsűrinek nem volt egyszerű döntenie, és végül három helyezéssel és két különdíjjal jutalmazta az előadók teljesítményét. Iskolánkat két, 7. osztályos tanuló képviselte, közülük Rados Franciska a 3. helyen végzett, Stricho Maya pedig különdíjas lett. Gratulálunk nekik a szép eredményhez, és köszönetet mondunk minden résztvevőnek, hogy szebbé, kellemesebbé tették ezt a délelőttöt, és részvételükkel emelték a rendezvény színvonalát!


Kapcsolódó dokumentumok

Ipolyi 200 - asztalitenisz-csapatverseny

Sok sok versennyel hangolunk a pénteki ünnepségre! Ma a pingpongosaink próbálták itthon tartani a legfényesebb kupát🏆, de túl jó vendéglátók voltunk és a Pongráczos srácok, akik nem mellesleg profi szinten játszottak, megérdemelten nyertek🥇! A dicső 2. hely🥈jutott a hazai teamnek Edének, Ricsinek, Eriknek és Marcinak, akiknek ezúton is gratulálok👍👍👍!!! 3. helyen🥉az FF KIKI végzett, negyedik helyet pedig az újonc csábi vegyes csapat szerezte meg🏓🏓🏓!!! Jó hangulatban telt a mai nap, holnap folytatás, hiszen kiütős lányaink próbálnak visszavágni az ipolynyéki vereségétt😜😜😜, valamint asztalhoz ülnek sakkozóink is♟️♟️♟️!!! Hajrá Ipolyisok!!!


Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére