2024.05.15. - Hatalmas sikerek matematikából és informatikából Ipolybalogon

Diákjaink idén is aktívan kapcsolódtak be a matekversenyekbe. Köztudott, hogy egy nehéz tantárgyról van szó, de mégis sikerült több diáknak felkelteni az érdeklődését. A feladatok, a rejtvények, a problémák megoldása mindig kihívást jelent, de a gyerekek eredményesen vették az akadályokat.

A matekversenyeken kívül részt vettünk az erdőkertesi Neumann-napi vetélkedőn, ahol egyedüli felvidéki résztvevőként két csapatot is elindítottunk. Sajnos nem tudtuk elhódítani a dobogó legfelső fokát, pedig mindkét csapatunk nagyon közel volt hozzá.

Informatikából is a legjobbak közé tartozunk. Részt vettünk Füleken az Algoritmánia versenyen, ahol sikerült mindenkit magunk mögé utasítani. A győztes csapatunk tagjai: Faggyas Rita Veronika, Molnár Endre és Péter Tamás.

Legjobb eredményeink a 2023/2024-es tanévben:

Pitagorasz: Bálint Bence - járási 3. hely

Olimpiász: Péter Tamás - járási 2., kerületi 6.

Katedra: Péter Tamás - levelező 1., országos 2.

Kenguru: Bálint Bence - országos 2.

Klokan: Péter Tamás - országos elismerés 95%

Algoritmánia - Molnár Endre, Péter Tamás, Faggyas Rita - 1. hely

Neumann-napi vetélkedő

Zsiványok csapat: Gyurkovics Jázmin, Fábian Nikolas, Bálint Ádám, Stricho Maya - 3. hely

Agymenők csapat: Faggyas Rita, Cibuľa Erik, Molnár Endre, Péter Tamás - 2. hely

Sajnos Tomi idén elballag tőlünk, de reméljük, hogy középiskolás éveiben is folytatja fantasztikus szereplését. Büszkék vagyunk Rád!

Az eredményekből láthatjuk, hogy van utánpótlás, vannak nagyon ügyes matematikusaink. Reméljük, hogy a tehetség és a sok munka a következő évben is meghozza gyümölcsét.

Köszönettel tartozunk Buček Ágotának, Molnár Barnabásnak és Hlavács Ferencnek, akik fáradságot nem ismerve segítették, készítették fel diákjainkat, hogy ilyen fantasztikus eredményeket érhettek el.

Hlavács Ferenc

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza az oldal tetejére