Kirándulás - 5. osztály

Mi az 5. osztály tanulói, tanárainkkal 2009. június 25 - én osztálykiránduláson vettünk részt.

Reggel 7:30-kor indultunk az iskola elől. Uticélunk az Ochtinai aragonitbarlang, Krasznahorka vára és az Andrássy - mauzóleum valamint a Gombaszögi cseppkőbarlang.

Elsőként értünk az aragonitbarlanghoz, ami gyönyörű szép volt számunkra, úgy nézett ki mintha egy jégbarlangban volnánk.

Utána következett a Krasznahorka vára. Ez is nagyon tetszett, mindig elmondták, hogy éppen milyen teremben vagyunk. Minden tárgy szép volt. A fiúknak a harci eszközök tetszettek, a lányoknak a ruhák és ékszerek, másoknak pedig a festmények és az értékesebb tárgyak. A kastély temploma is tetszett mindenkinek: az oltár, az orgona, és az egész belső tér. A templom bejárata a sírkamrán vezetett keresztül. A templomban a királyné teste volt egy üvegkoporsóban, amit a föld alól hoztak fel, hogy megmentsék a víztől.

Ehhez a kastélyhoz tartozik egy Mauzóleum is. Ezt is megnéztük, két márványkoporsó volt a teremben és az oltár szép drágakövekkel volt kidíszítve.

Következett a Gombaszögi cseppkőbarlang. Itt ugyanúgy lenyűgöző volt minden. A barlangban elértünk a 7 törpék csodálatos helyére. Itt minden megvolt ami a mesében is, a 7 törpe háza és a 7 törpe. Itt az volt a feladatunk, hogy megtaláljuk Hófehérkét aki a másik oldalon volt. De persze meg is találtuk. Ez egy modern Hófehérke, mert egy mobilt tartott a kezében. A barlang előtt készítettünk egy csoportképet azután felültünk a buszra és haza indultunk.

Én biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tetszett ez a kirándulás. Az osztály nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy elmehettünk ezekre a szép helyekre és külön köszönjük Molnár Barnabás tanító bácsinak aki megszervezte az utat, valamint Balogh Annamária és Nedeľa Krisztina tanító néniknek, hogy elkísértek bennünket.

Huszár Ildikó 5.osztályos tanuló



Kapcsolódó dokumentumok