Domica, Krasznahorka, Andrássy-mauzóleum

Minden gyerek örömmel várja a kirándulás napját, hiszen nemcsak az iskolából lógunk, hanem új élményekkel gazdagodhatunk. A kiránduláson két osztály vett részt az 5. és a 7 osztály, természetesen tanáraink kíséretében.

Szeptember 24-én, elemózsiával és kellő lelkesedéssel felszerelve elindultunk első úticélunk felé, nevezetesen a domicai cseppkőbarlangba, ahol Szlovákia gyönyörű természeti csodáit tekinthettük meg.

A krasznahorkai várhoz érve már kissé fáradtak voltunk, de nagyon lelkesek, hogy egy letűnt kor maradványait pillanthattuk meg.

Utunk további állomása az Andrássy-mauzóleum volt, amely a krasznahorkai hegy lábánál terül el. Itt káprázatos, mozaikból összerakott oltárképet csodáltunk meg.

Napunk utolsó állomása a betléri kastély volt. Sokan egyetértünk abban, hogy a nap fénypontja ez a hely volt. Gazdagon díszített szobák, elképesztő bútorok, varázslatos festmények tették gazdagabbá utazásunkat.

Azonban nemcsak a sok látnivaló megtekintése, hanem az út során uralkodott fergeteges hangulat is hozzájárult ahhoz, hogy e nap felejthetetlenné váljon mindannyiunk számára.

A legnagyobb meglepetés akkor következett be, amikor egy hét múlva ámulva hallgattuk osztályfőnökünket, aki beszámolt egy második kirándulás lehetőségéről. Mindannyian boldogan készültünk az újabb élményekre.

Első úticélunk ezen a napon a dobsinai jégbarlang volt, ahol bár kissé fagyos levegő fogadott, de a látnivaló mindenért kárpótolt.

Továbbhaladva a füleki várromot és környékét barangoltuk be.

Az egész nap csodálatosan telt, a programok változatosak voltak, sok gyönyörű dolgot láttunk, és azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy ez a sok, új élmény segített még jobban összekovácsolni az osztályokat.

Zárszóként szeretnénk köszönetet mondani a Pázmány Péter Alapítványnak, amelynek segítsége nélkül nem juthattunk volna el ezekre a varázslatos helyekre, továbbá az iskola mellett működő szülői szövetségnek önzetlen munkájáért és természetesen osztályfőnökeinknek türelmükért és segítségükért.

Csernus Nikolett, 7. osztályos

Kapcsolódó dokumentumok